AH verspakket aspergesoep
Aspergesoep maken? Goed idee! Dat doe je met aardappelen, kookroom en een vleugje kerrie. Garneer met peterselie en roep de gasten maar aan tafel!
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bewaar de schillen en onderste stukjes voor de bouillon. Snipper de sjalotten. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot met het kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de aspergeschillen, de onderste stukjes, de groentebouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon afgedekt 30 min. zachtjes koken.
Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Voeg de stukjes asperges en aardappel toe en laat de soep afgedekt 15 min. zachtjes koken.
Schep de helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de aspergestukjes weer toe aan de soep, voeg de kookroom toe en breng de soep kort aan de kook. Proef en breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Schenk de soep in koppen en garneer met de peterselie.
AH verspakket aspergesoep
Aspergesoep maken? Goed idee! Dat doe je met aardappelen, kookroom en een vleugje kerrie. Garneer met peterselie en roep de gasten maar aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
74 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bewaar de schillen en onderste stukjes voor de bouillon. Snipper de sjalotten. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot met het kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de aspergeschillen, de onderste stukjes, de groentebouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon afgedekt 30 min. zachtjes koken.
Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Voeg de stukjes asperges en aardappel toe en laat de soep afgedekt 15 min. zachtjes koken.
Schep de helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de aspergestukjes weer toe aan de soep, voeg de kookroom toe en breng de soep kort aan de kook. Proef en breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Schenk de soep in koppen en garneer met de peterselie.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH aspergesoep verspakket
1 el milde olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 l water
50 ml kookroom
Dit heb je nodig
staafmixer