Pastadeeg maken
bewaar
bewaar

Pastadeeg maken

Spaghetti, tagliatelle of ravioli: welke vorm ga jij maken? Zelf pastadeeg maken kost maar 20 minuten. Daarna hoef je alleen nog even te wachten.

20 min. bereiden / 40 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Maak van het meel een berg op je werkblad. Maak in het midden een kuiltje en breek daarboven de eieren. Voeg de olie en het zout toe. Roer de eieren voorzichtig los met een vork.

Gebruik je handen om de bloem beetje bij beetje door de eieren te mengen, werk vanuit het midden van het kuiltje naar buiten. Druk de losse stukken deeg samen tot een deegbal. Kneed het deeg nog 15 min. flink door, het moet een soepele bal worden. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 40 min. rusten in de koelkast voordat je het uitrolt.

bereidingstipDit recept is genoeg voor ca. 750 g pastadeeg. Maak bolletjes van het deeg en draai ze meerdere malen door een pastamachine tot het lappen zijn van ca. 1 mm dik (of rol ze uit met een deegroller). Snijd de lappen (met de pastamachine of een scherp mes) in repen (tagliatelle of pappardelle), slierten (spaghetti) of een vorm naar wens. Kook de pasta ca. 3 min. Of hang de pasta op (bijvoorbeeld aan een hanger) en laat het iets drogen, deze pasta moet iets langer koken: 4-5 min.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastadeeg maken

Spaghetti, tagliatelle of ravioli: welke vorm ga jij maken? Zelf pastadeeg maken kost maar 20 minuten. Daarna hoef je alleen nog even te wachten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig