San Sebastian cheesecake
bewaar
bewaar

San Sebastian cheesecake

De San Sebastian cheesecake wordt ook wel de Burnt Basque cheesecake genoemd. Waarom? Hij wordt donkerbruin gebakken aan de bovenkant voor een gekarameliseerde smaak. Dit wil je.

15 min. bereiden / 50 min. oventijd / 6 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Klop de roomkaas los met een garde. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Zeef de bloem en het zout erboven en roer met een garde tot een gladde massa.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe, roer na elk ei steeds goed met een garde, zo heb je minder kans op klontjes. Schenk de slagroom erbij en klop weer glad.

Leg een groot stuk bakpapier op de springvorm en druk in de vorm. Vouw de randen papier die boven de vorm uitkomen naar buiten om.

Schenk het mengsel door een zeef erin en bak de taart in ca. 40 min. gaar. Zet de oven op 220 °C. en bak nog 10 min. De bovenkant moet vrij donkerbruin gebakken zijn en als je de taart zachtjes schudt moet de vulling nog wiebelig zijn.

Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog minimaal 5 uur of een nacht afkoelen en opstijven.

achtergrondinfoSan Sebastian cheesecake is een romige taart die is ontstaan in de Noord-Spaanse stad, de naam doet het al vermoeden, San Sebastian. De taart wordt ook wel Basque Cheesecake of Burnt Basque Cheesecake genoemd. Het is namelijk de bedoeling dat de bovenkant donkerbruin gebakken wordt, dat geeft de lekkere gekarameliseerde smaak.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

San Sebastian cheesecake

De San Sebastian cheesecake wordt ook wel de Burnt Basque cheesecake genoemd. Waarom? Hij wordt donkerbruin gebakken aan de bovenkant voor een gekarameliseerde smaak. Dit wil je.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig