San Sebastian cheesecake
De San Sebastian cheesecake wordt ook wel de Burnt Basque cheesecake genoemd. Waarom? Hij wordt donkerbruin gebakken aan de bovenkant voor een gekarameliseerde smaak. Dit wil je.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de roomkaas los met een garde. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Zeef de bloem en het zout erboven en roer met een garde tot een gladde massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, roer na elk ei steeds goed met een garde, zo heb je minder kans op klontjes. Schenk de slagroom erbij en klop weer glad.
Leg een groot stuk bakpapier op de springvorm en druk in de vorm. Vouw de randen papier die boven de vorm uitkomen naar buiten om.
Schenk het mengsel door een zeef erin en bak de taart in ca. 40 min. gaar. Zet de oven op 220 °C. en bak nog 10 min. De bovenkant moet vrij donkerbruin gebakken zijn en als je de taart zachtjes schudt moet de vulling nog wiebelig zijn.
Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog minimaal 5 uur of een nacht afkoelen en opstijven.
San Sebastian cheesecake
De San Sebastian cheesecake wordt ook wel de Burnt Basque cheesecake genoemd. Waarom? Hij wordt donkerbruin gebakken aan de bovenkant voor een gekarameliseerde smaak. Dit wil je.
nagerecht
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
360 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de roomkaas los met een garde. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Zeef de bloem en het zout erboven en roer met een garde tot een gladde massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, roer na elk ei steeds goed met een garde, zo heb je minder kans op klontjes. Schenk de slagroom erbij en klop weer glad.
Leg een groot stuk bakpapier op de springvorm en druk in de vorm. Vouw de randen papier die boven de vorm uitkomen naar buiten om.
Schenk het mengsel door een zeef erin en bak de taart in ca. 40 min. gaar. Zet de oven op 220 °C. en bak nog 10 min. De bovenkant moet vrij donkerbruin gebakken zijn en als je de taart zachtjes schudt moet de vulling nog wiebelig zijn.
Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog minimaal 5 uur of een nacht afkoelen en opstijven.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g Philadelphia naturel zuivelspread
350 g fijne kristalsuiker
50 g tarwebloem
½ tl zout
6 middelgrote scharreleieren
200 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
hoge springvorm (Ø 20 cm)