Sajoer lodeh
Sajoer lodeh is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk. Dit recept is een Nederlands-Indische variant, maar er zijn oneindig veel verschillende recepten en bereidingsmethoden.
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in stukken van 3 cm. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de bonen in de breedte doormidden. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de ui 3 min. Voeg de laos, sambal en kokosbloesemsuiker toe en schep 1 min. om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe de wortel en bloemkool in de wok en kook 3 min. Voeg de kokoscrème, sperziebonen en kool toe en kook nog 3-4 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sajoer lodeh
Sajoer lodeh is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk. Dit recept is een Nederlands-Indische variant, maar er zijn oneindig veel verschillende recepten en bereidingsmethoden.
bijgerecht
null personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in stukken van 3 cm. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de bonen in de breedte doormidden. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de ui 3 min. Voeg de laos, sambal en kokosbloesemsuiker toe en schep 1 min. om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe de wortel en bloemkool in de wok en kook 3 min. Voeg de kokoscrème, sperziebonen en kool toe en kook nog 3-4 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
vegatip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
¼ spitskool
200 g winterpeen
200 g sperziebonen
2 middelgrote uien
3 el zonnebloemolie
1½ tl gemalen laos
2 el sambal oelek
2 el kokosbloesemsuiker
400 ml kippenbouillon
200 g bloemkoolroosjes
100 g kokoscream