Tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas
Deze tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas heeft een lekker kleurtje én smaakje! Serveer met ciabatta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en uien in kwarten. Schil de winterpenen en snijd in stukken van 2 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd in kwarten. Verdeel de tomaat, ui, peen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 25 min. in de oven. Haal de groenten uit de oven en bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en voeg de geroosterde groente en het vrijgekomen vocht toe. Voeg het kokende water, de pasta rosso en het kippenbouillonblokje toe. Roer door, breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen, bestrooi met de peterselie en verkruimel de witte kaas erover. Snijd de ciabatta in sneetjes en serveer erbij.
Tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas
Deze tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas heeft een lekker kleurtje én smaakje! Serveer met ciabatta.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en uien in kwarten. Schil de winterpenen en snijd in stukken van 2 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd in kwarten. Verdeel de tomaat, ui, peen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 25 min. in de oven. Haal de groenten uit de oven en bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en voeg de geroosterde groente en het vrijgekomen vocht toe. Voeg het kokende water, de pasta rosso en het kippenbouillonblokje toe. Roer door, breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen, bestrooi met de peterselie en verkruimel de witte kaas erover. Snijd de ciabatta in sneetjes en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 tomaten
3 middelgrote uien
2 winterpenen
1 paprikamix
4 el milde olijfolie
1 afbakciabatta
1¼ l kokend water
2 el pasta rosso kruidenmix
1 kippenbouillontablet
400 g kikkererwten in blik
5 g verse peterselie
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer