Tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas
bewaar
bewaar

Tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas

Deze tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas heeft een lekker kleurtje én smaakje! Serveer met ciabatta.

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en uien in kwarten. Schil de winterpenen en snijd in stukken van 2 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd in kwarten. Verdeel de tomaat, ui, peen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en rooster ca. 25 min. in de oven. Haal de groenten uit de oven en bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en voeg de geroosterde groente en het vrijgekomen vocht toe. Voeg het kokende water, de pasta rosso en het kippenbouillonblokje toe. Roer door, breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur.

Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over kommen, bestrooi met de peterselie en verkruimel de witte kaas erover. Snijd de ciabatta in sneetjes en serveer erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas

Deze tomaten-paprikasoep met kikkererwten en witte kaas heeft een lekker kleurtje én smaakje! Serveer met ciabatta.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig