Zalmmousse
Lekker op een cracker of een toastje. Met deze zalmmouse met cottagecheese, peterselie en paprika verras jij elke gast.
Aan de slag
Snijd de paprika in blokjes, de halve komkommer in plakjes en de peterselie fijn. Laat de zalm uitlekken en prak fijn.
Meng de zalm met de cottagecheese, mayonaise, paprika, peterselie, dragon en cayennepeper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Week de gelatineblaadjes in een steelpan 5 min. in 125 ml koud water (per 6 personen). Verwarm vervolgens tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur, meng het citroensap erdoor en laat afkoelen.
Spoel de cakevorm om met koud water en verdeel 6 el van het gelatinemengsel (per 6 personen) over de bodem. Verdeel de komkommer dakpansgewijs erover en laat 10 min. opstijven in de koelkast
Meng ondertussen de rest van de gelatine door het zalmmengsel. Verdeel over de komkommer en laat minstens 1½ uur opstijven in de koelkast. Verdeel de slabladeren over een schaal en stort de zalmmousse erop.
Zalmmousse
Lekker op een cracker of een toastje. Met deze zalmmouse met cottagecheese, peterselie en paprika verras jij elke gast.
bijgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
100 min. wachten
Aan de slag
Snijd de paprika in blokjes, de halve komkommer in plakjes en de peterselie fijn. Laat de zalm uitlekken en prak fijn.
Meng de zalm met de cottagecheese, mayonaise, paprika, peterselie, dragon en cayennepeper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Week de gelatineblaadjes in een steelpan 5 min. in 125 ml koud water (per 6 personen). Verwarm vervolgens tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur, meng het citroensap erdoor en laat afkoelen.
Spoel de cakevorm om met koud water en verdeel 6 el van het gelatinemengsel (per 6 personen) over de bodem. Verdeel de komkommer dakpansgewijs erover en laat 10 min. opstijven in de koelkast
Meng ondertussen de rest van de gelatine door het zalmmengsel. Verdeel over de komkommer en laat minstens 1½ uur opstijven in de koelkast. Verdeel de slabladeren over een schaal en stort de zalmmousse erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 groene paprika
½ komkommer
5 g verse peterselie
480 g wilde zalm in blik
200 g cottagecheese
8 el mayonaise
½ tl gedroogde dragon
½ tl gemalen cayennepeper
8 blaadjes gelatine
125 ml koud water
2 el citroensap
6 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
cakevorm