Cijfertaart van Kim
Allerhande bestaat 40 jaar en dat vieren wij met deze cijfertaart! Een van de winnaars van de taartwedstrijd. Andere smaken of meer toppings: met deze taart kun je alle kanten op.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem met 200 g boter, 100 g suiker en de helft van het vanille-extract tot een compact deeg. Rol het deeg uit op bakpapier tot een lap van een ½ cm. Snijd er (eventueel met behulp van een voorbeeld) 4 cijfervormen uit van 25 cm hoog. Leg met bakpapier en al eventueel 15 min. in de koelkast om te rusten.
Leg de cijfers op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak de koeken in ca. 15 min. gaar en krokant. Herhaal dit met de volgende 2 cijferkoeken. Laat helemaal afkoelen.
Splits ondertussen de eieren, je gebruikt de eidooiers niet. Snijd de rest van de boter in blokjes. Verwarm de eiwitten (ca. 135 g) au bain-marie met de rest van de suiker en het zout en klop 3 min. tot de suiker is opgelost. Haal de kom van het vuur en klop de eiwitten met een handmixer stijf. Blijf kloppen totdat de kom niet meer warm aanvoelt. Meng dan 1 voor 1 de boterblokjes erdoor, blijf mixen tot alle boter is opgenomen. Voeg dan de rest van het vanille-extract toe.
Schep de botercrème in de spuitzak en spuit met de helft van de botercrème gelijkmatige toefjes op 2 afgekoelde cijferkoeken, zodat deze rijkelijk bedekt zijn. Leg de rest van de koeklagen er voorzichtig op en verdeel de rest van de botercrème in mooie toeven over de 2 cijfers. Versier feestelijk met de aardbeien, frambozen, macarons het gevriesdroogde fruit en andere taartversiering.
Cijfertaart van Kim
Allerhande bestaat 40 jaar en dat vieren wij met deze cijfertaart! Een van de winnaars van de taartwedstrijd. Andere smaken of meer toppings: met deze taart kun je alle kanten op.
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem met 200 g boter, 100 g suiker en de helft van het vanille-extract tot een compact deeg. Rol het deeg uit op bakpapier tot een lap van een ½ cm. Snijd er (eventueel met behulp van een voorbeeld) 4 cijfervormen uit van 25 cm hoog. Leg met bakpapier en al eventueel 15 min. in de koelkast om te rusten.
Leg de cijfers op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak de koeken in ca. 15 min. gaar en krokant. Herhaal dit met de volgende 2 cijferkoeken. Laat helemaal afkoelen.
Splits ondertussen de eieren, je gebruikt de eidooiers niet. Snijd de rest van de boter in blokjes. Verwarm de eiwitten (ca. 135 g) au bain-marie met de rest van de suiker en het zout en klop 3 min. tot de suiker is opgelost. Haal de kom van het vuur en klop de eiwitten met een handmixer stijf. Blijf kloppen totdat de kom niet meer warm aanvoelt. Meng dan 1 voor 1 de boterblokjes erdoor, blijf mixen tot alle boter is opgenomen. Voeg dan de rest van het vanille-extract toe.
Schep de botercrème in de spuitzak en spuit met de helft van de botercrème gelijkmatige toefjes op 2 afgekoelde cijferkoeken, zodat deze rijkelijk bedekt zijn. Leg de rest van de koeklagen er voorzichtig op en verdeel de rest van de botercrème in mooie toeven over de 2 cijfers. Versier feestelijk met de aardbeien, frambozen, macarons het gevriesdroogde fruit en andere taartversiering.
bereidingstip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
650 g ongezouten roomboter
385 g fijne kristalsuiker
2 tl vanille-extract
4 scharreleieren
¼ tl zout
100 g aardbeien
100 g frambozen
8 macarons
1 el gevriesdroogde fruit mix
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten
spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)