Nasi met gehakt
De lekkerste nasi krijg je als je de rijst eerst helemaal laat afkoelen. Daarna gaat alles in de wok met lekker veel groenten, gehakt, ketjap en sambal. Aan tafel!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit, als de rijst bijna afgekoeld is, de olie in een wok en bak het gehakt 3 min. op hoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de nasigroente, ketjap manis en asin en sambal toe en bak nog 3 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak nog 2 min.
Nasi met gehakt
De lekkerste nasi krijg je als je de rijst eerst helemaal laat afkoelen. Daarna gaat alles in de wok met lekker veel groenten, gehakt, ketjap en sambal. Aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit, als de rijst bijna afgekoeld is, de olie in een wok en bak het gehakt 3 min. op hoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de nasigroente, ketjap manis en asin en sambal toe en bak nog 3 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak nog 2 min.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
3 sjalotten
3 tenen knoflook
20 g verse gember
2 el arachideolie
300 g rundergehakt
450 g nasigroente
2 el ketjap manis
2 el ketjap asin
2 tl sambal oelek