Pasta witte saus
bewaar
bewaar

Pasta witte saus

Pasta met witte saus eten vanavond? Goed idee! In dit recept combineer je penne met een extra romige saus van kookroom en Parmigiano Reggiano.

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan op middelhoog vuur de roomboter en fruit de sjalot en ui 5 min.

Voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de saus 5 min op laag vuur koken, roer regelmatig.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af, maar bewaar een half kopje (ca. 100 ml) van het kookvocht (per 4 personen).

Meng de helft van de Parmigiano door de saus. Schep de pasta door de witte saus en voeg het kookvocht toe. Laat 2 min. van het vuur af staan.

Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.

combinatietipLekker met mozzarella, gorgonzola, gebraden kipfilet, spek of ham.
combinatietipEet er voor een volwaardig hoofdgerecht wat groente bij. Denk aan gegrilde courgette of een salade van gepofte tomaatjes, rucola en rode ui.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta witte saus

Pasta met witte saus eten vanavond? Goed idee! In dit recept combineer je penne met een extra romige saus van kookroom en Parmigiano Reggiano.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig