Courgettespaghetti met broccoli en ansjoviskruim
Ruil je pasta in voor courgettespaghetti en je bent meteen on track met het paleodieet. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is een smaakvolle saus creëren met ansjovisolie en knoflook. Pure verwennerij!
Aan de slag
Laat de ansjovisfilet uitlekken maar vang de olie op. Snijd de ansjovis en knoflook fijn. Hak de hazelnoten tot kruim.
Verhit ½ el ansjovisolie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de ansjovis en het hazelnootkruim op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Schep uit de pan. Houd apart.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 3-4 min. en giet af.
Snijd de peterselie en gekonfijte citroen fijn. Snipper de ui. Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg courgettespaghetti toe en bak 1 min.
Laat uitlekken in een vergiet en meng met de broccoli, peterselie, gekonfijte citroen, 1 el gekonfijt citroensap (per 2 personen) en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Verdeel over borden en verdeel de ansjovis-hazelnotenkruim erover.
Courgettespaghetti met broccoli en ansjoviskruim
Ruil je pasta in voor courgettespaghetti en je bent meteen on track met het paleodieet. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is een smaakvolle saus creëren met ansjovisolie en knoflook. Pure verwennerij!
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ansjovisfilet uitlekken maar vang de olie op. Snijd de ansjovis en knoflook fijn. Hak de hazelnoten tot kruim.
Verhit ½ el ansjovisolie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de ansjovis en het hazelnootkruim op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Schep uit de pan. Houd apart.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 3-4 min. en giet af.
Snijd de peterselie en gekonfijte citroen fijn. Snipper de ui. Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg courgettespaghetti toe en bak 1 min.
Laat uitlekken in een vergiet en meng met de broccoli, peterselie, gekonfijte citroen, 1 el gekonfijt citroensap (per 2 personen) en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Verdeel over borden en verdeel de ansjovis-hazelnotenkruim erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
23 g ansjovisfilets in olijfolie
1 teen knoflook
40 g hazelnoten
300 g broccoli
10 g verse platte peterselie
1 stukje gekonfijte citroen
1 middelgrote ui
3 el milde olijfolie
400 g courgettespaghetti