Nacho's met tempeh, bonen en tomaten-koriandersalsa
Bonen, tomaten, koriander, tacomix en limoen: altijd lekker. En dan hebben we het nog niet eens over die cheddar en krokante nachochips gehad.
20 min. bereiden / 10 min. oventijd
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de tempeh grof. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tempeh 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de taco seasoning mix en het water toe, roer door en verwarm 1-2 min.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Rasp de kaas.
Verdeel de helft van de nachochips over de ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover. Verdeel de rest van de nachochips, de rest van de kaas, de tempeh en zwarte bonen erover. Bak ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van een ½ cm en de koriander fijn. Boen de limoen schoon en halveer de vrucht. Rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de tomaten met de rest van de olie, de koriander, een ½ tl limoenrasp (per 4 personen), een ½ el -sap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Verdeel de tomaten-koriandersalsa over de nachoschotel en serveer met de limoenparten en crème fraîche.
Nacho's met tempeh, bonen en tomaten-koriandersalsa
Bonen, tomaten, koriander, tacomix en limoen: altijd lekker. En dan hebben we het nog niet eens over die cheddar en krokante nachochips gehad.
null personen
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de tempeh grof. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tempeh 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de taco seasoning mix en het water toe, roer door en verwarm 1-2 min.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Rasp de kaas.
Verdeel de helft van de nachochips over de ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover. Verdeel de rest van de nachochips, de rest van de kaas, de tempeh en zwarte bonen erover. Bak ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van een ½ cm en de koriander fijn. Boen de limoen schoon en halveer de vrucht. Rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de tomaten met de rest van de olie, de koriander, een ½ tl limoenrasp (per 4 personen), een ½ el -sap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Verdeel de tomaten-koriandersalsa over de nachoschotel en serveer met de limoenparten en crème fraîche.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g tempeh
2 el milde olijfolie
35 g taco seasoningmix
100 ml water
200 g zwarte bonen in blik
200 g Cheddar Tophat 48+
185 g tortillachips
2 trostomaten
15 g verse koriander
1 limoen
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)