Rotiplaat met aardappelvulling van London Loy
London: 'Een echt goede roti knalt van de smaak. Dat zit 'm in de kerrie, het sauzige, zodat je kunt dippen met de rotiplaat. Deze roti is dun, lekker flaky en compact van structuur. Tip: combineer de 2 vullingen!'
Aan de slag
Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Meng het zout erdoor. Voeg het lauwe water en ⅔ van de zonnebloemolie toe en kneed alles in 5 min. tot een soepel deeg. Je kunt ook een keukenmachine met deeghaken gebruiken. Vet een kom in met zonnebloemolie, doe het deeg erin, dek af en laat 30 min. rusten.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (per 12 porties) en maak er bolletjes van. Dek af en laat nogmaals 30 min. rusten.
Maak ondertussen de vulling. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Prik met een vork in een stuk aardappel. Als het stuk makkelijk van de vork afglijdt, zijn de aardappelen goed. Giet af, laat droogstomen en prak fijn met een vork of pureestamper.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook in 2-3 min. tot ze zacht zijn en lekker geuren.
Voeg de chilipoeder, garam masala, komijn, koriander en kurkuma toe en bak kort mee.
Voeg de aardappel toe, schep om en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur lager als het snel aanbakt. Blijf steeds goed omscheppen. Breng de vulling op smaak met peper en eventueel zout. Laat afkoelen.
Druk met je duim een kuiltje in een bolletje deeg en vul het met 1 el aardappelvulling. Vouw de randen eromheen en knijp dicht, zodat je de vulling niet meer ziet. Leg het balletje met de dichtgeknepen kant op een met bakmeel bestoven werkblad en rol het met de deegroller uit tot een dunne rotiplaat.
Verhit wat ghee of boter in een koekenpan en bak de rotiplaat aan beide kanten goudgeel en gaar. Herhaal stap 7 en 8 met de andere bolletjes deeg en de rest van de vulling.
Rotiplaat met aardappelvulling van London Loy
Instructievideo - 01:21 min.
Rotiplaat met aardappelvulling van London Loy
London: 'Een echt goede roti knalt van de smaak. Dat zit 'm in de kerrie, het sauzige, zodat je kunt dippen met de rotiplaat. Deze roti is dun, lekker flaky en compact van structuur. Tip: combineer de 2 vullingen!'
bijgerecht
null porties
235 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Meng het zout erdoor. Voeg het lauwe water en ⅔ van de zonnebloemolie toe en kneed alles in 5 min. tot een soepel deeg. Je kunt ook een keukenmachine met deeghaken gebruiken. Vet een kom in met zonnebloemolie, doe het deeg erin, dek af en laat 30 min. rusten.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (per 12 porties) en maak er bolletjes van. Dek af en laat nogmaals 30 min. rusten.
Maak ondertussen de vulling. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Prik met een vork in een stuk aardappel. Als het stuk makkelijk van de vork afglijdt, zijn de aardappelen goed. Giet af, laat droogstomen en prak fijn met een vork of pureestamper.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook in 2-3 min. tot ze zacht zijn en lekker geuren.
Voeg de chilipoeder, garam masala, komijn, koriander en kurkuma toe en bak kort mee.
Voeg de aardappel toe, schep om en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur lager als het snel aanbakt. Blijf steeds goed omscheppen. Breng de vulling op smaak met peper en eventueel zout. Laat afkoelen.
Druk met je duim een kuiltje in een bolletje deeg en vul het met 1 el aardappelvulling. Vouw de randen eromheen en knijp dicht, zodat je de vulling niet meer ziet. Leg het balletje met de dichtgeknepen kant op een met bakmeel bestoven werkblad en rol het met de deegroller uit tot een dunne rotiplaat.
Verhit wat ghee of boter in een koekenpan en bak de rotiplaat aan beide kanten goudgeel en gaar. Herhaal stap 7 en 8 met de andere bolletjes deeg en de rest van de vulling.
variatietip:
resttip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
540 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
10 g zout
300 ml lauw water
3 el zonnebloemolie
400 g iets kruimige aardappelen
½ sjalot
1 teen knoflook
½ tl chilipoeder
½ tl garam masala
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 el ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper
deegroller