Gezonde quiche
Ga voor mediterraans met deze gezonde quiche. Boordevol groente en afgetopt met geitenkaas. Genieten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe het volkorenmeel, amandelmeel, helft van de olie en 120 g kwark (per quiche) in een mengkom en kneed met een handmixer met deeghaken tot een soepel deeg. Voeg eventueel koud water toe als het deeg te droog is.
Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Verdeel het deeg over de bodem en tot ¾ van de rand van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 15 min in de oven.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de prei in dunne ringen, doe ze in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika in dunne repen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, prei en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de knoflook, courgette, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak nog 5 min.
Klop de eieren los met de rest van de kwark en de geitenkaas en breng op smaak met peper.
Verdeel het groentemengsel over de quichebodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Verdeel de cherrytomaten over de quiche. Bak de quiche in 50-55 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.
Gezonde quiche
Ga voor mediterraans met deze gezonde quiche. Boordevol groente en afgetopt met geitenkaas. Genieten!
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe het volkorenmeel, amandelmeel, helft van de olie en 120 g kwark (per quiche) in een mengkom en kneed met een handmixer met deeghaken tot een soepel deeg. Voeg eventueel koud water toe als het deeg te droog is.
Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Verdeel het deeg over de bodem en tot ¾ van de rand van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 15 min in de oven.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de prei in dunne ringen, doe ze in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika in dunne repen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, prei en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de knoflook, courgette, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak nog 5 min.
Klop de eieren los met de rest van de kwark en de geitenkaas en breng op smaak met peper.
Verdeel het groentemengsel over de quichebodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Verdeel de cherrytomaten over de quiche. Bak de quiche in 50-55 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g volkorenmeel
75 g amandelmeel
4 el milde olijfolie
220 g magere kwark
1 rode ui
1 prei
1 gele paprika
2 tenen knoflook
1 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl gerookt paprikapoeder
6 middelgrote eieren
300 g chavroux frais nature 45+
250 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
deegroller