Gedroogde sinaasappelschijfjes
bewaar
bewaar

Gedroogde sinaasappelschijfjes

Gedroogde sinaasappelschijfjes geven je maaltijd of cocktail een feestelijke touch. Je maakt ze in 5 min. klaar, daarna is het een kwestie van geduld. De oven doet de rest van het werk.

5 min. bereiden / 5 uur oventijd

1 ingrediënt

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 90 °C. Boen de sinaasappels schoon en snijd met een scherp mes of met de mandoline in heel dunne plakjes.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en droog 4-5 uur in de oven. Keer halverwege. Laat afkoelen voor gebruik.

serveertipLekker op hartige voorgerechten of desserts, in mocktails en cocktails of in cranberrysaus.
variatietipJe kunt in plaats van sinaasappels ook grapefruit, mandarijn of citroen gebruiken. De oventijd kan wel wat verschillen afhankelijk van hoe groot de vrucht is.
bewaartipJe kunt de gedroogde sinaasappelschijfjes in een afgesloten zak of bak bewaren.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gedroogde sinaasappelschijfjes

Gedroogde sinaasappelschijfjes geven je maaltijd of cocktail een feestelijke touch. Je maakt ze in 5 min. klaar, daarna is het een kwestie van geduld. De oven doet de rest van het werk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig