Bloemkoolrijstbowl met gebakken garnalen en paprika
Een bowl van bloemkoolrijst met gebakken garnalen en paprika. Lekker met de kick van rode peper en al in 20 minuten op tafel.
Aan de slag
Ontdooi de garnalen en tuinerwten. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de paprika's in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
Verhit ⅓ van de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de knoflook, gember en rode peper 1 min. Voeg de paprika en erwten toe en bak 3-4 min. mee. Schep uit de pan.
Verhit ⅓ van de olie in de wok op hoog vuur en roerbak de garnalen in 2 min. roze en gaar. Schep uit de pan.
Roer ondertussen het ei los in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en koriander fijn. Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Schenk het ei erin en roer los met een houten lepel. Voeg na 30 sec. de bloemkoolrijst en bosui toe en roerbak 2-3 min.
Schep de groenten, garnalen, ⅔ van de koriander en sojasaus door de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en bestrooi met de rest van de koriander.
Bloemkoolrijstbowl met gebakken garnalen en paprika
Een bowl van bloemkoolrijst met gebakken garnalen en paprika. Lekker met de kick van rode peper en al in 20 minuten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de garnalen en tuinerwten. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de paprika's in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
Verhit ⅓ van de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de knoflook, gember en rode peper 1 min. Voeg de paprika en erwten toe en bak 3-4 min. mee. Schep uit de pan.
Verhit ⅓ van de olie in de wok op hoog vuur en roerbak de garnalen in 2 min. roze en gaar. Schep uit de pan.
Roer ondertussen het ei los in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en koriander fijn. Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Schenk het ei erin en roer los met een houten lepel. Voeg na 30 sec. de bloemkoolrijst en bosui toe en roerbak 2-3 min.
Schep de groenten, garnalen, ⅔ van de koriander en sojasaus door de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en bestrooi met de rest van de koriander.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
225 g rauwe gepelde roze garnalen
125 g diepvries tuinerwten
1 teen knoflook
15 g verse gember
½ rode peper
175 g snoepgroente paprikamix
3 el arachideolie
1 middelgroot ei
1 bosui
7½ g verse koriander
400 g koelverse bloemkoolrijst
2 el sojasaus