Gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine en mozzarella
bewaar
bewaar

Gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine en mozzarella

Gehaktballetjes in tomatensaus ketoproof maken? Dat kan in dit recept met aubergine en mozzarella. Serveer in een rond ovenschaaltje en je hebt een leuk én lekker hoofdgerecht.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de aubergine in stukjes van ca. 1 cm. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de aubergine en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min zachtjes koken.

Meng ondertussen het gehakt met knoflookpoeder, uienpoeder, worcestershiresaus, peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van.

Verdeel de tomatensaus en gehaktballen over de ovenschaaltjes en bak ca. 15 min in de oven.

Scheur ondertussen de mozzarella in stukken. Keer de balletjes in de tomatensaus en verdeel de mozzarella erover. Bak nog 10 min. in de oven.

Meng de sla met de rest van de olie en serveer met de gehaktballen in tomatensaus.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine en mozzarella

Gehaktballetjes in tomatensaus ketoproof maken? Dat kan in dit recept met aubergine en mozzarella. Serveer in een rond ovenschaaltje en je hebt een leuk én lekker hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig