Risotto met kip en paddenstoelen van Hugo Kennis
Risotto met kip en paddenstoelen: een klassiek recept dat iedereen in zijn repertoire zou moeten hebben! Hugo Kennis laat je zien hoe 't moet. Risotto over? Maak dan eens arancini met de restjes!
Aan de slag
Los de bouillonblokjes op in het water. Hou de bouillon warm op laag vuur. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Smelt de helft van de boter (per 4 personen) in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min. Voeg de knoflook toe en laat nog 2 min. op laag vuur bakken tot ze glazig zijn, maar niet bruin.
Voeg de rijst toe en roer 2 min. door tot de rijst glazig is. Schenk de witte wijn er in 1 keer bij en roer 1 min. op hoog vuur door tot het vocht is opgenomen door de rijst.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon en kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt 15-20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag zelfs nog een beetje nat zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Verhit 20 g boter (per 4 personen) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en bak de kip in ca. 10 min. gaar, keer regelmatig. Houd eventueel apart op een bord als de risotto nog niet klaar is. Scheur of snijd ondertussen de verschillende paddenstoelen in grove stukken.
Ris ondertussen de takjes en naaldjes van de kruiden uit de verpakking paddenstoelen voor risotto en snijd fijn. Voeg de laatste 4-5 min. de paddenstoelen, tijm en rozemarijn toe aan de pan.
Rasp de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Breng de risotto op smaak met peper en schep de helft van de paddenstoelen erdoor.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas en de rest van de boter door de risotto. Snijd de kip in repen en verdeel samen met de rucola en de rest van de paddenstoelen over de risotto. Bestrooi met de rest van de kaas.
Risotto met kip en paddenstoelen van Hugo Kennis
Risotto met kip en paddenstoelen: een klassiek recept dat iedereen in zijn repertoire zou moeten hebben! Hugo Kennis laat je zien hoe 't moet. Risotto over? Maak dan eens arancini met de restjes!
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Los de bouillonblokjes op in het water. Hou de bouillon warm op laag vuur. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Smelt de helft van de boter (per 4 personen) in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min. Voeg de knoflook toe en laat nog 2 min. op laag vuur bakken tot ze glazig zijn, maar niet bruin.
Voeg de rijst toe en roer 2 min. door tot de rijst glazig is. Schenk de witte wijn er in 1 keer bij en roer 1 min. op hoog vuur door tot het vocht is opgenomen door de rijst.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon en kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt 15-20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag zelfs nog een beetje nat zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Verhit 20 g boter (per 4 personen) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en bak de kip in ca. 10 min. gaar, keer regelmatig. Houd eventueel apart op een bord als de risotto nog niet klaar is. Scheur of snijd ondertussen de verschillende paddenstoelen in grove stukken.
Ris ondertussen de takjes en naaldjes van de kruiden uit de verpakking paddenstoelen voor risotto en snijd fijn. Voeg de laatste 4-5 min. de paddenstoelen, tijm en rozemarijn toe aan de pan.
Rasp de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Breng de risotto op smaak met peper en schep de helft van de paddenstoelen erdoor.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas en de rest van de boter door de risotto. Snijd de kip in repen en verdeel samen met de rucola en de rest van de paddenstoelen over de risotto. Bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:
bewaartip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 bospaddenstoelenbouillonblokjes
1 l water
4 sjalotten
2 tenen knoflook
100 g ongezouten roomboter
300 g risotto arborio
200 ml pinot grigio
390 g kipdijfilet
400 g paddenstoelen voor risotto
100 g Pecorino Romano
1 citroen
50 g rucola