Risotto uit de slowcooker 
bewaar
bewaar

Risotto uit de slowcooker 

Risotto uit de slowcooker? Jazeker! Doe de risottorijst met bouillon in de slowcooker. Ondertussen bak je de paddenstoelen met verschillende smaakmakers. En terwijl de slowcooker zijn werk doet, hou je mooi tijd over voor jezelf.

20 min. bereiden / 1 uur 10 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Doe de bouillonblokjes met het kokende water in een kom en laat de blokjes oplossen.

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de sjalot en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

Verdeel de rijst over de bodem van de slowcooker. Schenk de bouillon erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand in 70 min. beetgaar worden.


Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in stukken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons, oesterzwammen en tijm 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Roer de paddenstoelen en de helft van de peterselie door de risottorijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de kaas, de rest van de peterselie en de grofgehakte pecannoten.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto uit de slowcooker 

Risotto uit de slowcooker? Jazeker! Doe de risottorijst met bouillon in de slowcooker. Ondertussen bak je de paddenstoelen met verschillende smaakmakers. En terwijl de slowcooker zijn werk doet, hou je mooi tijd over voor jezelf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig