Mini-taartjes met grapefruitcurd
Zin in een friszoete verrassing? Dan zit je goed met deze tartelettes, waarin fluweelzachte grapefruitcurd de hoofdrol speelt.
40 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Splits 1 ei, het eiwit gebruik je niet. Snijd 75 g koude boter in blokjes. Mix de bloem, 75 g suiker en de helft van het zout in de keukenmachine met korte pulsen. Voeg de boterblokjes toe, mix kort. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe en mix kort tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 3 mm dikte. Steek met de uitsteekvorm 6 cirkels uit het deeg. Bekleed de tarteletteringen ermee en prik er gaatjes in met een vork. Snijd overtollig deeg recht af.
Knip 6 ruime cirkels bakpapier uit en leg ze op de deegbodems. Vul met de blindbakvulling en bak 12-15 min. in de oven. Haal vulling en papier eruit en bak nog 4-5 min. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Boen de grapefruit schoon, rasp de oranje schil en pers samen met de citroen uit. Splits 2 eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop de eidooiers in een hittebestendige kom los met de rest van de eieren. Roer er 100 ml grapefruitsap, het rasp (bewaar wat voor garneren), 1 el citroensap, de rest van de suiker en de rest van het zout door. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water zonder het water te raken. Blijf op laag vuur 10-15 min. roeren met een garde tot het mengsel de dikte heeft van vla. Schenk door een zeef en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Snijd de rest van de boter in blokjes van 1 cm en roer door de warme curd. Schenk in de tartelettes en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met 4 mini-meringues per taartje en de rest van het grapefruitrasp.
Mini-taartjes met grapefruitcurd
Zin in een friszoete verrassing? Dan zit je goed met deze tartelettes, waarin fluweelzachte grapefruitcurd de hoofdrol speelt.
nagerecht
null personen
525 kcal
40 min. bereiden
150 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Splits 1 ei, het eiwit gebruik je niet. Snijd 75 g koude boter in blokjes. Mix de bloem, 75 g suiker en de helft van het zout in de keukenmachine met korte pulsen. Voeg de boterblokjes toe, mix kort. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe en mix kort tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 3 mm dikte. Steek met de uitsteekvorm 6 cirkels uit het deeg. Bekleed de tarteletteringen ermee en prik er gaatjes in met een vork. Snijd overtollig deeg recht af.
Knip 6 ruime cirkels bakpapier uit en leg ze op de deegbodems. Vul met de blindbakvulling en bak 12-15 min. in de oven. Haal vulling en papier eruit en bak nog 4-5 min. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Boen de grapefruit schoon, rasp de oranje schil en pers samen met de citroen uit. Splits 2 eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop de eidooiers in een hittebestendige kom los met de rest van de eieren. Roer er 100 ml grapefruitsap, het rasp (bewaar wat voor garneren), 1 el citroensap, de rest van de suiker en de rest van het zout door. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water zonder het water te raken. Blijf op laag vuur 10-15 min. roeren met een garde tot het mengsel de dikte heeft van vla. Schenk door een zeef en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Snijd de rest van de boter in blokjes van 1 cm en roer door de warme curd. Schenk in de tartelettes en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met 4 mini-meringues per taartje en de rest van het grapefruitrasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 scharreleieren
175 g ongezouten roomboter
150 g tarwebloem
200 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
1 el ijskoud water
1 blaadje gelatine
1 grapefruit
1 citroen
120 g AH Excellent mini meringues topping
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
uitsteekrondje (Ø 12 cm)
tarteletteringen of bakringen 8 cm Ø (ca. 2 cm hoog)
bakpapier
blindbakvulling