Granolabar met pindakaas en proteïnekwark
Maak zelf de lekkerste granolabars boordevol voedzame ingrediënten zoals pindakaas, amandelen en havermoutvlokken. Extra lekker door de romige topping van proteïnekwark en kokosolie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Hak de amandelen grof. Meng in een kom de havermoutvlokken met de gepofte rijst, amandelen, cranberry’s, het kokosrasp en een snufje zout.
Smelt de helft van de kokosolie. Klop in een andere kom de pindakaas met de honing en de gesmolten kokosolie. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakvorm. Bak ca. 30 min. in de oven, laat 1½ uur volledig afkoelen en snijd in repen.
Smelt de rest van de kokosolie en meng met de kwark. Besprenkel de repen met de kwark en laat in 30 min. opstijven in de vriezer.
Granolabar met pindakaas en proteïnekwark
Maak zelf de lekkerste granolabars boordevol voedzame ingrediënten zoals pindakaas, amandelen en havermoutvlokken. Extra lekker door de romige topping van proteïnekwark en kokosolie.
null porties
265 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Hak de amandelen grof. Meng in een kom de havermoutvlokken met de gepofte rijst, amandelen, cranberry’s, het kokosrasp en een snufje zout.
Smelt de helft van de kokosolie. Klop in een andere kom de pindakaas met de honing en de gesmolten kokosolie. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakvorm. Bak ca. 30 min. in de oven, laat 1½ uur volledig afkoelen en snijd in repen.
Smelt de rest van de kokosolie en meng met de kwark. Besprenkel de repen met de kwark en laat in 30 min. opstijven in de vriezer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 g ongebrande amandelen
150 g volkoren havermout
20 g 100% rijst gepoft
50 g gedroogde cranberry's
30 g AH biologisch kokosrasp
2 el kokosolie
75 g AH 100% pindakaas naturel
125 g honing
50 g protein kwark met yoghurt vanillesmaak
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm (20 x 20 cm, ingevet)