Butter ‘chicken’ curry met tofu van Patak’s (advertentie)
bewaar
bewaar

Butter ‘chicken’ curry met tofu van Patak’s (advertentie)

Koken met Patak's: De saus van Butter Chicken is heerlijk kruidig en romig van smaak, een favoriet voor jong en oud! Deze vegetarische variant is zonder kip maar met tofu, en nog steeds even lekker.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst naar de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm, dep goed droog. Voeg de helft van de Butter Chicken kruidenpasta toe en roer voorzichtig door de tofu. Zet apart en laat 15 minuten marineren.

Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg 1el olie toe aan een grote pan en zet op medium hoog vuur. Voeg de rest van de Patak’s Butter Chicken paste, de knoflook en de gember toe en fruit dit voor 3 minuten.

Voeg de passata toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger en laat dit voor 5-6 minuten zachtjes koken. Verhit in een koekenpan 1 el olie en voeg de tofu toe. Bak rondom bruin en krokant. 

Voeg nu de erwten en room toe aan de saus, en roer om te mengen. Kook voor 3 minuten. Voeg de tofu toe aan de saus en meng door elkaar. Snijd de koriander grof. Serveer de ‘butter tofu’ met rijst, koriander en pappadums.

bereidingstipVoeg voor wat extra pit gesneden chilipeper toe.
bereidingstipDit recept is ontwikkeld door Patak's. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Butter ‘chicken’ curry met tofu van Patak’s (advertentie)

Koken met Patak's: De saus van Butter Chicken is heerlijk kruidig en romig van smaak, een favoriet voor jong en oud! Deze vegetarische variant is zonder kip maar met tofu, en nog steeds even lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig