Asian loaded zoete aardappel fries van Go-Tan (advertentie)
Koken met Go-Tan: de Go-Tan sriracha ketchup heeft het beste van twee werelden, zoet van de tomatenketchup en spicy van de sriracha. Perfecte voor deze loaded zoete aardappel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC of zet de airfryer aan.
Snijd ondertussen de rode peper in dunne ringen.
Meng op laag vuur de azijn, 2 el water, de suiker, rode peper en eventueel zout en roer tot de suiker is opgelost.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Schenk het azijnmengsel over de komkommer en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Snijd ook de paprika in reepjes.
Spoel de zoete aardappelen af onder koud stromend water en snijd in frieten. Meng in een kom de zoete-aardappelfriet met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de friet in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. gaar, schep elke 10 min. om. Breng op smaak met eventueel zout, paprika- of knoflookpoeder.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 5 min. gaar en rondom goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 3 min. tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg de Go-Tan Sriracha ketchup toe en verwarm nog 1 min.
Verdeel de zoete-aardappelfriet over 2 borden en schep het kipmengsel erop. Garneer met de gebakken uitjes en de frisse komkommer.
Asian loaded zoete aardappel fries van Go-Tan (advertentie)
Koken met Go-Tan: de Go-Tan sriracha ketchup heeft het beste van twee werelden, zoet van de tomatenketchup en spicy van de sriracha. Perfecte voor deze loaded zoete aardappel.
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC of zet de airfryer aan.
Snijd ondertussen de rode peper in dunne ringen.
Meng op laag vuur de azijn, 2 el water, de suiker, rode peper en eventueel zout en roer tot de suiker is opgelost.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Schenk het azijnmengsel over de komkommer en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Snijd ook de paprika in reepjes.
Spoel de zoete aardappelen af onder koud stromend water en snijd in frieten. Meng in een kom de zoete-aardappelfriet met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de friet in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. gaar, schep elke 10 min. om. Breng op smaak met eventueel zout, paprika- of knoflookpoeder.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 5 min. gaar en rondom goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 3 min. tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg de Go-Tan Sriracha ketchup toe en verwarm nog 1 min.
Verdeel de zoete-aardappelfriet over 2 borden en schep het kipmengsel erop. Garneer met de gebakken uitjes en de frisse komkommer.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 verse rode peper
3 el rijstazijn
2 el water
1 el kristalsuiker
1 komkommer
195 g kipdijfilet
1 rode paprika
1 groene paprika
500 g zoete aardappelen
2 el milde olijfolie
3 el Go-Tan sriracha ketchup
4 el Go-Tan gebakken uitjes