Ananas met honing en tijm van de BBQ van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Ananas met honing en tijm van de BBQ van Hugo Kennis

Na een zwoele BBQ-zomeravond is dit friszoete toetje van de BBQ alles wat je wil. De gegrilde ananas gaat perfect samen met de frisse crème fraîche met limoen, maar je kan deze ook vervangen door (slagroom)ijs!

20 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Snijd de tijm fijn of ris de blaadjes van de takjes en meng door de honing. Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder eventueel de harde kern. Gril ca. 12 min. op de barbecue tot goudbruin en gekarameliseerd. Bestrijk met de tijm-honing. Keer halverwege. Kijk uit dat de bladeren geen vlam vatten op de barbecue.

Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers de helft uit. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 1 tl -sap (per 4 ananas). Snijd de ananas los van de schil in blokjes en serveer met de limoen-crème fraîche.

bereidingstipJe kunt de ananas ook helemaal schillen en rondom grillen.
bereidingstipOok lekker met slagroomijs in plaats van de crème fraîche.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ananas met honing en tijm van de BBQ van Hugo Kennis

Na een zwoele BBQ-zomeravond is dit friszoete toetje van de BBQ alles wat je wil. De gegrilde ananas gaat perfect samen met de frisse crème fraîche met limoen, maar je kan deze ook vervangen door (slagroom)ijs!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig