Bloemkool 'parmigiana' met whipped mozzarella
Blaas alle vega's (en niet-vega's) omver met deze bloemkool van de BBQ! Lekker met een kruidige saus, knapperig laagje parmezaan en romige whipped mozzarella on top!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Verwijder de bladeren van de bloemkool niet. Maak ze goed schoon. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkool af, zodat hij rechtop blijft staan. Snijd de bloemkool aan de bovenkant kruislings in, zodat hij een beetje open gaat staan, maar snijd de kool niet helemaal door.
Doe de tomaten met de verdurine, de knoflook- en uienpoeder, gedroogde oregano, de helft van de olie en ⅓ van de Parmezaanse kaas in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smeer de bloemkool en de -bladeren rondom in met de helft van de saus. Zorg ervoor dat de saus ook goed uitgesmeerd wordt waar de kool ingesneden is. Pak de bloemkool in met aluminiumfolie. Rooster de bloemkool 50-60 min. op de barbecue met de deksel dicht. De bloemkool moet gaar zijn, maar nog een beetje knapperig. Check af en toe door er een satéprikker in te steken. Als dat lukt zonder weerstand, dan is de bloemkool gaar.
Doe ondertussen de mozzarella met ⅓ van de Parmezaanse kaas in het hakmolentje en maal tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper.
Verwijder de folie van de bloemkool en schep het mozzarellamengsel erover. Besprenkel met de rest van de saus en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Rooster de bloemkool nog 10 min. Haal van de barbecue en serveer in zijn geheel.
Bloemkool 'parmigiana' met whipped mozzarella
Blaas alle vega's (en niet-vega's) omver met deze bloemkool van de BBQ! Lekker met een kruidige saus, knapperig laagje parmezaan en romige whipped mozzarella on top!
bijgerecht
null personen
375 kcal
75 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Verwijder de bladeren van de bloemkool niet. Maak ze goed schoon. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkool af, zodat hij rechtop blijft staan. Snijd de bloemkool aan de bovenkant kruislings in, zodat hij een beetje open gaat staan, maar snijd de kool niet helemaal door.
Doe de tomaten met de verdurine, de knoflook- en uienpoeder, gedroogde oregano, de helft van de olie en ⅓ van de Parmezaanse kaas in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smeer de bloemkool en de -bladeren rondom in met de helft van de saus. Zorg ervoor dat de saus ook goed uitgesmeerd wordt waar de kool ingesneden is. Pak de bloemkool in met aluminiumfolie. Rooster de bloemkool 50-60 min. op de barbecue met de deksel dicht. De bloemkool moet gaar zijn, maar nog een beetje knapperig. Check af en toe door er een satéprikker in te steken. Als dat lukt zonder weerstand, dan is de bloemkool gaar.
Doe ondertussen de mozzarella met ⅓ van de Parmezaanse kaas in het hakmolentje en maal tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper.
Verwijder de folie van de bloemkool en schep het mozzarellamengsel erover. Besprenkel met de rest van de saus en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Rooster de bloemkool nog 10 min. Haal van de barbecue en serveer in zijn geheel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g Parmigiano Reggiano
1 kg bloemkool
2 trostomaten
1 Mutti Le verdurine tube
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
2 el gedroogde oregano
2 el milde olijfolie
1 bol buffelmozzarella
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met hakmolen
aluminiumfolie
sateprikker