BBQ kipkluifjes met butterchickendip
bewaar
bewaar

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze kipkluifjes van de BBQ zijn boterzacht en spicy. Geïnspireerd door butter chicken, waarbij een deel van de marinade voor de kip gebruikt wordt en een ander deel als dip. Dubbel feest dus.

1 uur bereiden

pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Meng ⅔ van de kruidenpasta, de cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd ⅓ van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn.

Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. Voeg samen met de tomatenpuree en 75ml (per 4 personen) water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min.

Steek de barbecue aan. Gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig.

Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes.

combinatietipLekker met gedroogd fenegriekblad.
bereidingstipDe kip kun je 1 dag van tevoren marineren en de uien en saus kun je ook 1 dag van tevoren maken.
serveertipDe butterchickendip is zowel warm als koud lekker.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze kipkluifjes van de BBQ zijn boterzacht en spicy. Geïnspireerd door butter chicken, waarbij een deel van de marinade voor de kip gebruikt wordt en een ander deel als dip. Dubbel feest dus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig