Aspergebouillon
Gooi die aspergekontjes en -schillen niet weg maar maak er aspergebouillon mee. Een lekkere basis voor een soep.
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit de roomboter in de pan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Gebruik de aspergekontjes en -schillen van de asperges (van ca. 1 kg asperges). Voeg deze toe en bak nog 5 min. mee op middelhoog vuur.
Schenk het water erbij en voeg het zout toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Schenk door een zeef in een andere pan en druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Aspergebouillon
Gooi die aspergekontjes en -schillen niet weg maar maak er aspergebouillon mee. Een lekkere basis voor een soep.
voorgerecht
null personen
60 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit de roomboter in de pan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Gebruik de aspergekontjes en -schillen van de asperges (van ca. 1 kg asperges). Voeg deze toe en bak nog 5 min. mee op middelhoog vuur.
Schenk het water erbij en voeg het zout toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Schenk door een zeef in een andere pan en druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit.
combinatietip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
30 g ongezouten roomboter
300 g aspergekontjes en -schillen
1 l water
1 tl zout