Pickle van komkommerschil
Gooi je komkommerschillen niet weg: je maakt er nog de lekkere pickle mee! Een fijne toevoeging als zuurtje op je hamburger, door een salade of op een sandwich. En: je kan 'm tot maar liefst 2 weken bewaren!
Aan de slag
Breng de appelazijn, de suiker, het water, de mosterdzaad en het zout in een steelpan aan de kook en zet het vuur uit. Schil de komkommers en gebruik deze schillen. Snijd de dille fijn en doe met de komkommerschillen in de pot. Giet het azijnmengsel erover en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur.
Bewaar goed afgesloten in de koelkast, zo blijft de pickle tot 2 weken goed. Na 1 nacht staan is-ie nog lekkerder.
Pickle van komkommerschil
Gooi je komkommerschillen niet weg: je maakt er nog de lekkere pickle mee! Een fijne toevoeging als zuurtje op je hamburger, door een salade of op een sandwich. En: je kan 'm tot maar liefst 2 weken bewaren!
bijgerecht
null porties
50 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Breng de appelazijn, de suiker, het water, de mosterdzaad en het zout in een steelpan aan de kook en zet het vuur uit. Schil de komkommers en gebruik deze schillen. Snijd de dille fijn en doe met de komkommerschillen in de pot. Giet het azijnmengsel erover en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur.
Bewaar goed afgesloten in de koelkast, zo blijft de pickle tot 2 weken goed. Na 1 nacht staan is-ie nog lekkerder.
variatietip:
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 ml appel azijn
2 el suiker
200 ml water
1 el mosterdzaad
½ tl zout
10 g verse dille
2 komkommers
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)