Salade met asperges, ei en knoflookyoghurt van London Loy
Heerlijk voor een zonnig weekend, deze lenteproof salade met asperges, ei en knoflookyoghurt.
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 4-5 cm. Kook 4 min. in ruim kokend water beetgaar, laat uitlekken en afkoelen.
Pers de knoflook en schep samen met de yoghurt in een kom. Breng eventueel op smaak met zout en zet opzij.
Smelt ondertussen in een steelpan de boter op laag vuur tot hij iets verkleurt maar niet verbrandt. Haal van het vuur en roer de gerookte-paprikapoeder en de chilivlokken erdoor. Kook de eieren in 4-5 min. halfzacht.
Verwarm de knoflookyoghurt in een pan op laag vuur ca. 5 min. onder af en toe roeren. Verdeel de warme knoflookyoghurt over de borden.
Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en meng met de babyspinazie, asperges en de zongedroogde tomaatjes. Verdeel de spinazie, de tomaatjes en de zongedroogde tomaatjes over de warme yoghurt. Snijd de eitjes doormidden en leg ze erop. Besprenkel met een beetje gesmolten paprika-chiliboter en serveer met het pitabrood.
Salade met asperges, ei en knoflookyoghurt van London Loy
Heerlijk voor een zonnig weekend, deze lenteproof salade met asperges, ei en knoflookyoghurt.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 4-5 cm. Kook 4 min. in ruim kokend water beetgaar, laat uitlekken en afkoelen.
Pers de knoflook en schep samen met de yoghurt in een kom. Breng eventueel op smaak met zout en zet opzij.
Smelt ondertussen in een steelpan de boter op laag vuur tot hij iets verkleurt maar niet verbrandt. Haal van het vuur en roer de gerookte-paprikapoeder en de chilivlokken erdoor. Kook de eieren in 4-5 min. halfzacht.
Verwarm de knoflookyoghurt in een pan op laag vuur ca. 5 min. onder af en toe roeren. Verdeel de warme knoflookyoghurt over de borden.
Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en meng met de babyspinazie, asperges en de zongedroogde tomaatjes. Verdeel de spinazie, de tomaatjes en de zongedroogde tomaatjes over de warme yoghurt. Snijd de eitjes doormidden en leg ze erop. Besprenkel met een beetje gesmolten paprika-chiliboter en serveer met het pitabrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g verse witte asperges
1 teen knoflook
400 ml yoghurt Turkse stijl
50 g ongezouten roomboter
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 tl chilivlokken
4 scharreleieren
5 witte pita's (afbak)
250 g snoeptomaatjes
50 g babyspinazie
3 el semi-zongedroogde tomaten