Aardappelsalade met rode biet en zalm
bewaar
bewaar

Aardappelsalade met rode biet en zalm

Gezond, kleurrijk, vooraf te maken... Deze aardappelsalade heeft het allemaal! In nog geen halfuurtje heb je 'm gemaakt.

15 min. bereiden / 10 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 cm en kook 15 min. in ruim kokend water. Kook de laatste minuut de tuinerwten mee. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.

Snijd ondertussen de gekookte rode biet in blokjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de helft van het basilicum fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de avocado schoon. Pureer met de staafmixer de avocado, yoghurt, het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen).

Meng de rode biet, aardappel, bosui en het basilicum in een kom met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm en de rest van het basilicum over de salade. Serveer de avocadoyoghurt erbij.

bereidingstipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je kunt de salade ook lauwwarm eten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelsalade met rode biet en zalm

Gezond, kleurrijk, vooraf te maken... Deze aardappelsalade heeft het allemaal! In nog geen halfuurtje heb je 'm gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig