Kip tandoori met rijst
bewaar
bewaar

Kip tandoori met rijst

Kip tandoori dankt zijn naam aan de oven waarin het gerecht oorspronkelijk wordt gemaakt: de tandoor.

40 min. bereiden / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en doe in een kom. Voeg de tandoori kruidenpasta en yoghurt toe. Rasp de gember en knoflook boven de kom en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander, met de stelen, grof.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de kip, zonder deze eerst al te veel uit te laten druppelen, in de pan. Bak de kip in 8-10 min. gaar. Keer af en toe om. Snijd de citroen in parten.

Verdeel de rijst en kip over borden. Verdeel de koriander erover en serveer met de parten citroen.

combinatietipLekker met in de oven geroosterde bloemkool, kortgebakken spinazie of sperziebonen.
achtergrondinfoDe oven waar de kip oorspronkelijk in wordt bereid heet een tandoor, vandaar de naam van het gerecht. Door het zuur van de yoghurt waarin de kip gemarineerd wordt, blijft het vlees mals. Het gerecht is ontstaan in de vroegere Punjab regio, een gebied dat nu delen van Pakistan en India beslaat.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip tandoori met rijst

Kip tandoori dankt zijn naam aan de oven waarin het gerecht oorspronkelijk wordt gemaakt: de tandoor.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig