Kip tandoori met rijst
Kip tandoori dankt zijn naam aan de oven waarin het gerecht oorspronkelijk wordt gemaakt: de tandoor.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en doe in een kom. Voeg de tandoori kruidenpasta en yoghurt toe. Rasp de gember en knoflook boven de kom en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander, met de stelen, grof.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de kip, zonder deze eerst al te veel uit te laten druppelen, in de pan. Bak de kip in 8-10 min. gaar. Keer af en toe om. Snijd de citroen in parten.
Verdeel de rijst en kip over borden. Verdeel de koriander erover en serveer met de parten citroen.
Kip tandoori met rijst
Kip tandoori dankt zijn naam aan de oven waarin het gerecht oorspronkelijk wordt gemaakt: de tandoor.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en doe in een kom. Voeg de tandoori kruidenpasta en yoghurt toe. Rasp de gember en knoflook boven de kom en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander, met de stelen, grof.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de kip, zonder deze eerst al te veel uit te laten druppelen, in de pan. Bak de kip in 8-10 min. gaar. Keer af en toe om. Snijd de citroen in parten.
Verdeel de rijst en kip over borden. Verdeel de koriander erover en serveer met de parten citroen.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g kipdijfilet
75 g tandoori kruidenpasta
150 g Griekse yoghurt
20 g verse gember
3 tenen knoflook
300 g basmatirijst
15 g verse koriander
3 el zonnebloemolie
1 citroen