Lasagne-soep
Gek op lasagne? Probeer deze lasagne-soep eens. Al het lekkere van een klassieke lasagne en een stuk sneller op tafel!
Aan de slag
Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 8-10 min. bruin en gaar. Bak goed aan, zodat sommige stukjes een beetje karamelliseren. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de groente, knoflook, tijm en oregano toe en bak 3 min. mee.
Voeg de passata, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Breek de lasagnevellen in stukken en voeg in delen toe, roer steeds goed om voor je een volgend deel toevoegt. Doe de deksel op de pan een laat 18-20 min. koken.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de takjes van het basilicum fijn.
Schep als de lasagne gaar is de fijngesneden basilicumtakjes en de helft van de blaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm. en verdeel samen met het parmezaan-ricottamengsel over de soep. Verwarm tot de mozzarella iets smelt. Verdeel over diepe borden en verdeel de rest van de basilicumblaadjes erover.
Lasagne-soep
Gek op lasagne? Probeer deze lasagne-soep eens. Al het lekkere van een klassieke lasagne en een stuk sneller op tafel!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 8-10 min. bruin en gaar. Bak goed aan, zodat sommige stukjes een beetje karamelliseren. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de groente, knoflook, tijm en oregano toe en bak 3 min. mee.
Voeg de passata, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Breek de lasagnevellen in stukken en voeg in delen toe, roer steeds goed om voor je een volgend deel toevoegt. Doe de deksel op de pan een laat 18-20 min. koken.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de takjes van het basilicum fijn.
Schep als de lasagne gaar is de fijngesneden basilicumtakjes en de helft van de blaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm. en verdeel samen met het parmezaan-ricottamengsel over de soep. Verwarm tot de mozzarella iets smelt. Verdeel over diepe borden en verdeel de rest van de basilicumblaadjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g rundergehakt
3 tenen knoflook
600 g verse Italiaanse roerbakgroente
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
690 g biologische passata di pomodoro
1 kippenbouillonblokje
700 ml kokend water
100 g lasagnevellen
75 g Parmezaanse kaas
150 g ricotta
15 g verse basilicum
125 g Italiaanse mozzarella