Cottage cheese flatbread
In dit flatbread vervang je bloem door cottagecheese. Beleg 'm met knapperige groente, kipfilet, geef wat pit met sriracha en klaar is jouw lunch!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer en voeg de eieren toe. Mix 30 sec. tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de za’atar en bak ca. 30 min., keer de bakplaat halverwege om.
Haal de cottagecheese-flatbread uit de oven en laat 5 min. op de bakplaat afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaat en snoepkomkommer in blokjes. Besmeer de helft van de flatbread met de zuivelspread en beleg met de groenten en de kipfilet. Besprenkel met de sriracha en vouw dubbel.
Cottage cheese flatbread
Instructievideo - 00:21 min.
Cottage cheese flatbread
In dit flatbread vervang je bloem door cottagecheese. Beleg 'm met knapperige groente, kipfilet, geef wat pit met sriracha en klaar is jouw lunch!
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer en voeg de eieren toe. Mix 30 sec. tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de za’atar en bak ca. 30 min., keer de bakplaat halverwege om.
Haal de cottagecheese-flatbread uit de oven en laat 5 min. op de bakplaat afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaat en snoepkomkommer in blokjes. Besmeer de helft van de flatbread met de zuivelspread en beleg met de groenten en de kipfilet. Besprenkel met de sriracha en vouw dubbel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g cottagecheese
4 middelgrote scharreleieren
2 tl za'atar
1 tomaat
1 snoepkomkommer
100 g zuivelspread naturel
6 blaadjes babyromaine
75 g kipfiletplakjes
1 el sriracha
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker