Gegrilde chik'n filet met romige pestosaus (advertorial)
Deze vegetarische kipfilet wordt gegrild en eet je met een pestosaus en zongedroogde tomaatjes. Samen met sperziebonen en rozemarijnaardappeltjes is dit de perfecte twist op een klassiek AVG'tje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de chik’n filet met de helft van de olie. Verhit de grillpan en gril de chik’n filet 10 min., keer regelmatig.
Kook ondertussen de sperziebonen 7 min. Snipper de sjalot. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de sjalot met 1 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten fijn. Verwarm de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de pesto, tomaten, kaas en de rest van het citroenrasp door de slagroom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 4-5 min. op laag vuur inkoken.
Giet de sperziebonen af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep om met de dressing en serveer met de aardappelpartjes en de chik’n filet met roomsaus.
Gegrilde chik'n filet met romige pestosaus (advertorial)
Deze vegetarische kipfilet wordt gegrild en eet je met een pestosaus en zongedroogde tomaatjes. Samen met sperziebonen en rozemarijnaardappeltjes is dit de perfecte twist op een klassiek AVG'tje.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de chik’n filet met de helft van de olie. Verhit de grillpan en gril de chik’n filet 10 min., keer regelmatig.
Kook ondertussen de sperziebonen 7 min. Snipper de sjalot. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de sjalot met 1 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten fijn. Verwarm de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de pesto, tomaten, kaas en de rest van het citroenrasp door de slagroom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 4-5 min. op laag vuur inkoken.
Giet de sperziebonen af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep om met de dressing en serveer met de aardappelpartjes en de chik’n filet met roomsaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g diepvries aardappelpartjes knoflook en rozemarijn
360 g Valess chik'n filets
4 el milde olijfolie
600 g verse sperziebonen
1 sjalot
½ biologische citroen
30 g Parmigiano Reggiano
50 g semi-gedroogde tomaten
125 ml verse slagroom
2 el koelverse groene pesto
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan