Custard maken
Zelfgemaakte custard tilt je desserts naar een hoger niveau. Ideaal als topping over warme appeltaart of als romige vulling voor gebak. En je hebt het al in 15 min. helemaal zelf gemaakt!
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg en -stokje tot tegen de kook aan op middelhoog vuur.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers met de suiker en maizena glad.
Haal de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk al roerend met een garde in een dun straaltje de melk bij het eidooier-maizenamengsel.
Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren ca. 6 min. op middelhoog vuur.
Doop een pollepel in de custard. Trek met je vinger een streep door de custard op de achterkant van de lepel. Als de streep niet direct weer volloopt en de custard aan de lepel blijft plakken, is de custard goed. Of als de custard een temperatuur van 75-80 °C heeft bereikt.
Custard maken
Zelfgemaakte custard tilt je desserts naar een hoger niveau. Ideaal als topping over warme appeltaart of als romige vulling voor gebak. En je hebt het al in 15 min. helemaal zelf gemaakt!
nagerecht
null personen
235 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg en -stokje tot tegen de kook aan op middelhoog vuur.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers met de suiker en maizena glad.
Haal de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk al roerend met een garde in een dun straaltje de melk bij het eidooier-maizenamengsel.
Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren ca. 6 min. op middelhoog vuur.
Doop een pollepel in de custard. Trek met je vinger een streep door de custard op de achterkant van de lepel. Als de streep niet direct weer volloopt en de custard aan de lepel blijft plakken, is de custard goed. Of als de custard een temperatuur van 75-80 °C heeft bereikt.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
500 ml volle melk
4 middelgrote scharreleieren
75 g kristalsuiker
1 el maizena