Custard maken
bewaar
bewaar

Custard maken

Zelfgemaakte custard tilt je desserts naar een hoger niveau. Ideaal als topping over warme appeltaart of als romige vulling voor gebak. En je hebt het al in 15 min. helemaal zelf gemaakt!

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg en -stokje tot tegen de kook aan op middelhoog vuur.

Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers met de suiker en maizena glad.

Haal de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk al roerend met een garde in een dun straaltje de melk bij het eidooier-maizenamengsel.

Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren ca. 6 min. op middelhoog vuur.

Doop een pollepel in de custard. Trek met je vinger een streep door de custard op de achterkant van de lepel. Als de streep niet direct weer volloopt en de custard aan de lepel blijft plakken, is de custard goed. Of als de custard een temperatuur van 75-80 °C heeft bereikt.

bewaartipWil je de custard bewaren? Dek de custard, direct op het oppervlak af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Custard maken

Zelfgemaakte custard tilt je desserts naar een hoger niveau. Ideaal als topping over warme appeltaart of als romige vulling voor gebak. En je hebt het al in 15 min. helemaal zelf gemaakt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig