Cream cheese frosting
Zelf cream cheese frosting maken? Met roomkaas, boter en poedersuiker maak je makkelijk een rijke, romige crème. Heerlijk bij red velvet cake, worteltaart of ander gebak.
Aan de slag
Doe de boter (op kamertemperatuur) en roomkaas in de kom van een staande mixer en meng met de vlindergarde op de middelste stand in ca. 4 min. luchtig. Schraap af en toe de rand van de kom schoon met een pannenlikker.
Voeg het vanille-extract, zout en ¼ van de poedersuiker toe. Zet de mixer voorzichtig aan op de laagste stand. Zet de mixer dan langzaam op een hogere stand en meng tot de suiker is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe en klop nog 3 min. door. De frosting kan direct gebruikt worden op taarten, cupcakes of ander gebak.
Cream cheese frosting
Zelf cream cheese frosting maken? Met roomkaas, boter en poedersuiker maak je makkelijk een rijke, romige crème. Heerlijk bij red velvet cake, worteltaart of ander gebak.
null porties
2520 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de boter (op kamertemperatuur) en roomkaas in de kom van een staande mixer en meng met de vlindergarde op de middelste stand in ca. 4 min. luchtig. Schraap af en toe de rand van de kom schoon met een pannenlikker.
Voeg het vanille-extract, zout en ¼ van de poedersuiker toe. Zet de mixer voorzichtig aan op de laagste stand. Zet de mixer dan langzaam op een hogere stand en meng tot de suiker is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe en klop nog 3 min. door. De frosting kan direct gebruikt worden op taarten, cupcakes of ander gebak.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
240 g MonChou verse roomkaas
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
220 g poedersuiker
Dit heb je nodig
staande mixer met vlindergarde