Cream cheese frosting
bewaar
bewaar

Cream cheese frosting

Zelf cream cheese frosting maken? Met roomkaas, boter en poedersuiker maak je makkelijk een rijke, romige crème. Heerlijk bij red velvet cake, worteltaart of ander gebak.

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Doe de boter (op kamertemperatuur) en roomkaas in de kom van een staande mixer en meng met de vlindergarde op de middelste stand in ca. 4 min. luchtig. Schraap af en toe de rand van de kom schoon met een pannenlikker.

Voeg het vanille-extract, zout en ¼ van de poedersuiker toe. Zet de mixer voorzichtig aan op de laagste stand. Zet de mixer dan langzaam op een hogere stand en meng tot de suiker is opgenomen.

Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe en klop nog 3 min. door. De frosting kan direct gebruikt worden op taarten, cupcakes of ander gebak.

algemeenMet dit recept kun je ongeveer 550 g frosting maken. Op deze hoeveelheid zijn ook de voedingswaarden berekend.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cream cheese frosting

Zelf cream cheese frosting maken? Met roomkaas, boter en poedersuiker maak je makkelijk een rijke, romige crème. Heerlijk bij red velvet cake, worteltaart of ander gebak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig