Penne met tomaten-basilicumsaus en kipgehakt (advertorial)
Pasta, tomatensaus en basilicum zijn niet voor niets een klassieke combi. Deze versie met penne, kipgehakt en zoete, zachtgebakken paprika is ook nog eens zó klaar.
Aan de slag
Snipper de uien, snijd de paprika’s in kleine blokjes en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Voeg de pastasaus en gedroogde tomaten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.
Giet de pasta af en meng samen met ⅔ van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas en de rest van het basilicum.
Penne met tomaten-basilicumsaus en kipgehakt (advertorial)
Pasta, tomatensaus en basilicum zijn niet voor niets een klassieke combi. Deze versie met penne, kipgehakt en zoete, zachtgebakken paprika is ook nog eens zó klaar.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien, snijd de paprika’s in kleine blokjes en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Voeg de pastasaus en gedroogde tomaten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.
Giet de pasta af en meng samen met ⅔ van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas en de rest van het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 rode paprika's
150 g semi-gedroogde tomaten
2 el milde olijfolie
300 g scharrelkipgehakt
460 g Bertolli pastasaus basilicum
400 g Bertolli penne rigate
75 g Parmezaanse kaas
15 g verse basilicum