Salade met avocado, mozzarella en jalapeño
Geef je salade wat pit en gebruik jalapeñoplakjes (en het vocht voor de dressing) voor je lunch. Eet 'm zo of gbruik 'm als basis door bijv. extra groente of boontjes toe te voegen.
Aan de slag
Scheur de grote bladeren van de romainesla heel grof, laat de kleine heel. Snijd de tomaten elk in 6 parten. Maak de avocado’s schoon en snijd ook in parten. Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de sla over een grote serveerschaal en leg hierop de tomaat en avocado.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de vrucht uit en meng met 1 el vocht (per 4 personen) van de jalapeño en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sprenkel de dressing over de salade en verdeel de mozzarella en jalapeño erover.
Salade met avocado, mozzarella en jalapeño
Geef je salade wat pit en gebruik jalapeñoplakjes (en het vocht voor de dressing) voor je lunch. Eet 'm zo of gbruik 'm als basis door bijv. extra groente of boontjes toe te voegen.
null personen
430 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Scheur de grote bladeren van de romainesla heel grof, laat de kleine heel. Snijd de tomaten elk in 6 parten. Maak de avocado’s schoon en snijd ook in parten. Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de sla over een grote serveerschaal en leg hierop de tomaat en avocado.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de vrucht uit en meng met 1 el vocht (per 4 personen) van de jalapeño en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sprenkel de dressing over de salade en verdeel de mozzarella en jalapeño erover.
combinatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kropje babyromainesla
500 g trostomaten
2 avocado's
250 g mozzarella
1 biologische limoen
2 el extra vierge olijfolie
3 el jalapeñoplakjes in pot