Wortel-mango smoothiebowl
Met deze smoothiebowl start je jouw dag met een kick! Die dankt -ie aan de speculaaskruiden en een gembershot. En van die kleur word je ook lekker vrolijk.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout met de speculaaskruiden en eventueel zout in 5-8 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Meng de zaden- & pittenmix erdoor, schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in plakjes. Doe 450 g yoghurt (per 4 personen), de wortel, bevroren mango en het gembershot in de blender en mix tot een gladde, dikke smoothie.
Verdeel de smoothie over de kommen. Schep de rest van de yoghurt erop en maak eventueel een mooie swirl. Bestrooi met geroosterde havermout.
Wortel-mango smoothiebowl
Met deze smoothiebowl start je jouw dag met een kick! Die dankt -ie aan de speculaaskruiden en een gembershot. En van die kleur word je ook lekker vrolijk.
null personen
330 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout met de speculaaskruiden en eventueel zout in 5-8 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Meng de zaden- & pittenmix erdoor, schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in plakjes. Doe 450 g yoghurt (per 4 personen), de wortel, bevroren mango en het gembershot in de blender en mix tot een gladde, dikke smoothie.
Verdeel de smoothie over de kommen. Schep de rest van de yoghurt erop en maak eventueel een mooie swirl. Bestrooi met geroosterde havermout.
bereidingstip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
80 g havermout
1 tl koek- en speculaaskruiden
2 el biologische zaden & pittenmix
200 g winterpeen
500 g yoghurt Griekse stijl 5%
500 g diepvries mango stukjes
200 ml gembershot mild
Dit heb je nodig
blender