Mosterdsoep met bladerdeegdakje (advertorial)
Met zo'n bladerdeegdakje bovenop is het net alsof je kommetje soep een cadeautje is. En dat is het ook wel, want deze mosterdsoep is romig en fluweelzacht.
Aan de slag
Schil en snijd de knolselderij en aardappelen in blokjes van 2 cm. Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij- en aardappelblokjes toe en bak nog 2 min. Schenk er het kokend water bij en verkruimel het bouillonblokje erover. Roer door en laat 20 min. koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. tot knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de bieslook fijn.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Pureer de soep met de staafmixer glad. Roer de slagroom, ⅘ van de mosterd, de bieslook en spekjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de vuurvaste soepkommen. Snijd in het midden van elk plakje bladerdeeg een klein kruisje en besmeer met de rest van de mosterd. Dek elke soepkom af met een plakje deeg. Zet de kommen op een bakplaat en bak 10-15 min. in de oven tot het bladerdeeg goudgeel en knapperig is. Serveer direct.
Mosterdsoep met bladerdeegdakje (advertorial)
Met zo'n bladerdeegdakje bovenop is het net alsof je kommetje soep een cadeautje is. En dat is het ook wel, want deze mosterdsoep is romig en fluweelzacht.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
35 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Schil en snijd de knolselderij en aardappelen in blokjes van 2 cm. Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij- en aardappelblokjes toe en bak nog 2 min. Schenk er het kokend water bij en verkruimel het bouillonblokje erover. Roer door en laat 20 min. koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. tot knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de bieslook fijn.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Pureer de soep met de staafmixer glad. Roer de slagroom, ⅘ van de mosterd, de bieslook en spekjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de vuurvaste soepkommen. Snijd in het midden van elk plakje bladerdeeg een klein kruisje en besmeer met de rest van de mosterd. Dek elke soepkom af met een plakje deeg. Zet de kommen op een bakplaat en bak 10-15 min. in de oven tot het bladerdeeg goudgeel en knapperig is. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g knolselderij
500 g iets kruimige aardappelen
2 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
1¼ l kokend water
1 kippenbouillonblokje
125 g gerookte spekreepjes
5 g verse bieslook
2½ el Marne Groninger pittige mosterd
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Dit heb je nodig
staafmixer
vuurvaste kom