Bananencake met pumpkin spice en karamelsaus (advertorial)
bewaar
bewaar

Bananencake met pumpkin spice en karamelsaus (advertorial)

Bananencake en pumpkin spice? Die combi blijkt voor elkaar gemaakt te zijn. Dat bewijst deze herfstige cake.

20 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Smelt 150 g boter en laat iets afkoelen. Prak ondertussen 2 bananen fijn en hak de pecannoten grof.

Zeef de bloem en bakpoeder in een kom en meng met 150 g suiker, 1½ tl kruidenmix pumpkin spice en het zout.

Voeg de gesmolten boter, eieren en het vanille-extract toe en mix 2-3 min. met een mixer.

Spatel de geprakte bananen en pecannoten erdoor. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het beslag erover.

Bak de bananencake in ca. 50 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de karamelsaus: breng de rest van de suiker en boter met de slagroom in een pannetje met dikke bodem al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken tot karamelsaus. Roer de rest van de kruidenmix erdoor.

bewaartipJe kunt de bananencake 1-2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel. Verdeel de plakjes banaan en karamel voor het serveren erover.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananencake met pumpkin spice en karamelsaus (advertorial)

Bananencake en pumpkin spice? Die combi blijkt voor elkaar gemaakt te zijn. Dat bewijst deze herfstige cake.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig