Tanghulu
Tanghulu een nieuwe trend? Think again! Het recept voor de in suiker gedoopte fruitspiesjes bestaat al honderden jaren en vindt z'n oorsprong in China. Ook buurlanden Zuid-Korea en Japan kennen eigen varianten en fruitvariaties. Welk fruit kies jij?
Aan de slag
Haal de druiven van de tros. Haal de partjes mandarijn los. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de kiwi met schil in plakken van 1 cm.
Rijg het fruit aan satéprikkers, 2 grotere of 3 kleinere stukken per prikker. Niet meer, anders kan het fruit niet volledig worden ondergedompeld in de suikerstroop.
Verhit in een steelpan de suiker met het water, roer niet. Verhit de suiker tot 150 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
Zet ondertussen een bak water met ijsklontjes klaar. Leg een stuk bakpapier klaar.
Zet het vuur uit. Haal voorzichtig, een voor een, de fruitspiesjes door de suikerstroop. Laat de overtollige stroop eraf druipen. Doop de spiesjes in het ijswater en leg ze dan op het bakpapier. Herhaal met al het fruit.
Tanghulu
Tanghulu een nieuwe trend? Think again! Het recept voor de in suiker gedoopte fruitspiesjes bestaat al honderden jaren en vindt z'n oorsprong in China. Ook buurlanden Zuid-Korea en Japan kennen eigen varianten en fruitvariaties. Welk fruit kies jij?
null personen
85 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Haal de druiven van de tros. Haal de partjes mandarijn los. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de kiwi met schil in plakken van 1 cm.
Rijg het fruit aan satéprikkers, 2 grotere of 3 kleinere stukken per prikker. Niet meer, anders kan het fruit niet volledig worden ondergedompeld in de suikerstroop.
Verhit in een steelpan de suiker met het water, roer niet. Verhit de suiker tot 150 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
Zet ondertussen een bak water met ijsklontjes klaar. Leg een stuk bakpapier klaar.
Zet het vuur uit. Haal voorzichtig, een voor een, de fruitspiesjes door de suikerstroop. Laat de overtollige stroop eraf druipen. Doop de spiesjes in het ijswater en leg ze dan op het bakpapier. Herhaal met al het fruit.
bereidingstip:
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g pitloze rode druiven
1 mandarijn
1 Elstar appel
1 kiwi
250 g kristalsuiker
125 ml water
15 ijsklontjes
Dit heb je nodig
sateprikkers 20 cm
keukenthermometer
bakpapier