Guacamole met witte kaas in een avocado
Alleen zelfgemaakte guacamole smaakt zó lekker (en het kost maar een kwartiertje).
Aan de slag
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het wit van de bosui fijn en het groen in dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Pers de limoen en de knoflook uit boven een kom. Voeg de tomaat, het wit van bosui, de koriander, limoensap en Mexicaanse kruiden toe aan de kom en roer.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het in een diep bord fijn. Roer het tomaatmengsel erdoor.
Breng de guacamole op smaak met zout en tabasco. Schep in een kom of in de lege avocadoschillen. Strooi de witte kaasblokjes, het groen van de bosui en de rest van de koriander erover.
Guacamole met witte kaas in een avocado
Alleen zelfgemaakte guacamole smaakt zó lekker (en het kost maar een kwartiertje).
bijgerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd het wit van de bosui fijn en het groen in dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Pers de limoen en de knoflook uit boven een kom. Voeg de tomaat, het wit van bosui, de koriander, limoensap en Mexicaanse kruiden toe aan de kom en roer.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het in een diep bord fijn. Roer het tomaatmengsel erdoor.
Breng de guacamole op smaak met zout en tabasco. Schep in een kom of in de lege avocadoschillen. Strooi de witte kaasblokjes, het groen van de bosui en de rest van de koriander erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 tomaat
1 bosui
15 g verse koriander
500 mg limoenen
1 teen knoflook
2 tl Mexicaanse seasoningsmix
2 eetrijpe avocado's
2 tl tabasco
25 g witte kaasblokjes