Yoghurt-komkommersoep (cacik)
Aan de slag
Komkommer schillen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in kleine blokjes snijden. Blokjes in vergiet doen, 1 theelepel zout erover strooien en komkommer ca. 15 minuten laten uitlekken. Komkommer afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommer en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout. Cacik tot gebruik in koelkast (minstens 30 minuten) koud laten worden.
Cacik in vier schaaltjes of borden scheppen en olie erover druppelen. IJskoud serveren met Turks brood.
Yoghurt-komkommersoep (cacik)
voorgerecht
null personen
140 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Komkommer schillen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in kleine blokjes snijden. Blokjes in vergiet doen, 1 theelepel zout erover strooien en komkommer ca. 15 minuten laten uitlekken. Komkommer afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommer en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout. Cacik tot gebruik in koelkast (minstens 30 minuten) koud laten worden.
Cacik in vier schaaltjes of borden scheppen en olie erover druppelen. IJskoud serveren met Turks brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
0 zout
800 ml volle yoghurt
2 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde munt
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
Dit heb je nodig
vergiet
keukenpapier