Canard à l'orange
bewaar
bewaar

Canard à l'orange

35 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

1 sinaasappel schoonboenen, met dunschiller repen van schil trekken en deze in flinterdunne reepjes snijden (of citrustrekker gebruiken). Beide sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Oven voorverwarmen op 175 °C. Eendenborstfilets op kamertemperatuur laten komen. Met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven. Fond, schil, cognac en tijm in steelpan op hoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen in koekenpan 1 el boter verhitten. Eendenborstfilets met velkant in pan leggen en 4 min. bakken. Keren en andere kant nog 3 min. bakken. Vlees uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Vlees in oven in ca. 8 min. rosé laten worden. Van bakvet 2-3 el door ingekookte fond roeren. Partjes sinaasappel erdoor scheppen, tijm verwijderen. Van vuur af 1 el koude boter door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eendenborstfilets schuin in plakken snijden en over vier warme borden verdelen. Saus ernaast scheppen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Canard à l'orange

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig