Broccolisoep met viscroutons
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Bouillontabletten oplossen in 600 ml kokend water en broccoli ca. 8 minuten in bouillon koken. Grill voorverwarmen. Korsten van brood snijden en brood in dobbelsteentjes snijden. Knoflook uitpersen boven rest van olie. Ansjovis fijnsnijden en door olie roeren. Brood besmeren met knoflookmengsel. Tomaten schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Brood ca. 2 minuten onder grill knapperig bakken. Broccoli met staafmixer in bouillon pureren. Broccolisoep opdienen in grote kommen gegarneerd met croutons en blokjes tomaat.
Broccolisoep met viscroutons
voorgerecht
null personen
105 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Bouillontabletten oplossen in 600 ml kokend water en broccoli ca. 8 minuten in bouillon koken. Grill voorverwarmen. Korsten van brood snijden en brood in dobbelsteentjes snijden. Knoflook uitpersen boven rest van olie. Ansjovis fijnsnijden en door olie roeren. Brood besmeren met knoflookmengsel. Tomaten schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Brood ca. 2 minuten onder grill knapperig bakken. Broccoli met staafmixer in bouillon pureren. Broccolisoep opdienen in grote kommen gegarneerd met croutons en blokjes tomaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 zak panklare broccoliroosjes
2 eetlepels olijfolie
2 groentebouillontabletten
2 sneetjes witbrood
1 teentje knoflook
2 ansjovisfilets
2 tomaten
Dit heb je nodig
staafmixer