Sabayon met aardbeien
Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en likeur. Lekker met aardbeien.
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien voorzichtig. Laat in een vergiet uitlekken. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de wijnglazen of glazen schaaltjes. Breng in een pan ruim water aan de kook. Splits ondertussen de eieren.
Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) en suiker ca. 5 min. met de mixer, tot het mengsel lichtgeel en romig is. Zet het vuur zeer laag, zodat het water onder het kookpunt blijft. Zet de kom op de pan (bodem mag het water niet raken).
Schenk de likeur al kloppend met mixer geleidelijk bij het dooiermengsel. Blijf het mengsel 10-15 min. kloppen, tot de sabayon gebonden en luchtig is. Schep de sabayon over de aardbeien en serveer direct.
Sabayon met aardbeien
Sabayon is een luchtig Italiaans dessert van eieren, suiker en likeur. Lekker met aardbeien.
nagerecht
null personen
180 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien voorzichtig. Laat in een vergiet uitlekken. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de wijnglazen of glazen schaaltjes. Breng in een pan ruim water aan de kook. Splits ondertussen de eieren.
Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) en suiker ca. 5 min. met de mixer, tot het mengsel lichtgeel en romig is. Zet het vuur zeer laag, zodat het water onder het kookpunt blijft. Zet de kom op de pan (bodem mag het water niet raken).
Schenk de likeur al kloppend met mixer geleidelijk bij het dooiermengsel. Blijf het mengsel 10-15 min. kloppen, tot de sabayon gebonden en luchtig is. Schep de sabayon over de aardbeien en serveer direct.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g verse aardbeien
4 middelgrote eieren
3 el witte basterdsuiker
100 ml anijslikeur