Rijstevlaai met kokostopping
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom deeg bereiden van mix voor witbrood, boter en 150 ml lauw water volgens aanwijzing op verpakking. Deeg ca. 10 min. laten rijzen. In kom eieren loskloppen met kokosmelk, custardpoeder en helft van suiker. Rijstepap erdoor roeren. Aanrecht bestrooien met wat bloem en deeg uitrollen tot dunne lap met een doorsnede van ca. 32 cm. Vorm bekleden met deeg en deeg aan rand goed aandrukken, overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rijstepapmengsel erin schenken. In kom rest van suiker, kokos en kardemom door elkaar mengen. Over vlaai strooien. Vorm 1 richel onder midden in oven schuiven en rijstevlaai in ca. 35 min. goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen.
Rijstevlaai met kokostopping
nagerecht
null porties
182 kcal
25 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom deeg bereiden van mix voor witbrood, boter en 150 ml lauw water volgens aanwijzing op verpakking. Deeg ca. 10 min. laten rijzen. In kom eieren loskloppen met kokosmelk, custardpoeder en helft van suiker. Rijstepap erdoor roeren. Aanrecht bestrooien met wat bloem en deeg uitrollen tot dunne lap met een doorsnede van ca. 32 cm. Vorm bekleden met deeg en deeg aan rand goed aandrukken, overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rijstepapmengsel erin schenken. In kom rest van suiker, kokos en kardemom door elkaar mengen. Over vlaai strooien. Vorm 1 richel onder midden in oven schuiven en rijstevlaai in ca. 35 min. goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ pak witbroodmix
1 eetlepel boter
3 eieren
1 blik kokosmelk
1 volle eetlepel custardpoeder
100 g suiker
1 beker rijstepap
75 g gemalen kokos
2 theelepels gemalen kardemom
Dit heb je nodig
vlaaivorm (doorsnede 30 cm), ingevet