Taart van romige mousse en mango
Aan de slag
In kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Intussen in keukenmachine bastognekoeken fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen. Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Mango schillen, vruchtvlees in plakken van pit snijden en in stukjes snijden. In kom mango en rest van likeur door elkaar scheppen en tot gebruik laten staan. Voor serveren mango over taart verdelen en garneren met hagelslag.
Taart van romige mousse en mango
nagerecht
null porties
338 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
In kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Intussen in keukenmachine bastognekoeken fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen. Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Mango schillen, vruchtvlees in plakken van pit snijden en in stukjes snijden. In kom mango en rest van likeur door elkaar scheppen en tot gebruik laten staan. Voor serveren mango over taart verdelen en garneren met hagelslag.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 blaadjes witte gelatine
250 ml gekoeld mangosap
4 eetlepels sinaasappellikeur
½ pak bastognekoeken
40 g roomboter
250 ml slagroom
6 eetlepels poedersuiker
1 mango
3 eetlepels (extra) pure hagelslag
Dit heb je nodig
keukenmachine
lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm