Yoghurtijs met frambozen
Geen ijsmachine voor nodig.
Aan de slag
(minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met 75 g suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.
Verwarm in een pan200 g framabozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef.
Los de rest van de suiker al roerens in de warme frambozensaus op. Laat afkoelem. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om ee fijne ijsstructuur te krijgen.
Roer de frambozensaus voor een gemarmeerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.
Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rst van de frambozen.
Yoghurtijs met frambozen
Geen ijsmachine voor nodig.
nagerecht
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
(minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met 75 g suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.
Verwarm in een pan200 g framabozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef.
Los de rest van de suiker al roerens in de warme frambozensaus op. Laat afkoelem. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om ee fijne ijsstructuur te krijgen.
Roer de frambozensaus voor een gemarmeerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.
Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rst van de frambozen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
200 g fijne kristalsuiker
500 ml Biogarde roer naturel
300 g verse frambozen
100 ml water
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
staafmixer
huishoudfolie