Zelf friet maken
Zelf friet (of patat) maken? Dat is toch het allerlekkerst! Het geheim? Goed afspoelen voor het bakken. Daar worden ze knapperig van!
Aan de slag
Verwarm in een frituurpan (of friteuse) olie tot 150 ºC. Boen de aardappels schoon en snijd in de lengte in grove stukken, zodat grote, dikke frites ontstaan. Spoel de frites in ruim water enkele malen om zoveel mogelijk zetmeel kwijt te raken (daar worden ze lekker knapperig van). Goed droogdeppen.
Bekleed een vergiet met een dubbele laag keukenpapier. Frites in kleine porties 5-6 min. voorbakken, zodat ze gaar worden maar nog niet kleuren. Laat de frites goed uitlekken in het vergiet. Verhit de olie tot 175 ºC. Frituur de frites in kleine porties ca. 3 min tot ze goudbruin en krokant zijn. Frites met schuimspaan in warme schaal scheppen, met zeezout bestrooien en een paar keer omschudden. Direct serveren.
Zelf friet maken
Zelf friet (of patat) maken? Dat is toch het allerlekkerst! Het geheim? Goed afspoelen voor het bakken. Daar worden ze knapperig van!
bijgerecht
null personen
370 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm in een frituurpan (of friteuse) olie tot 150 ºC. Boen de aardappels schoon en snijd in de lengte in grove stukken, zodat grote, dikke frites ontstaan. Spoel de frites in ruim water enkele malen om zoveel mogelijk zetmeel kwijt te raken (daar worden ze lekker knapperig van). Goed droogdeppen.
Bekleed een vergiet met een dubbele laag keukenpapier. Frites in kleine porties 5-6 min. voorbakken, zodat ze gaar worden maar nog niet kleuren. Laat de frites goed uitlekken in het vergiet. Verhit de olie tot 175 ºC. Frituur de frites in kleine porties ca. 3 min tot ze goudbruin en krokant zijn. Frites met schuimspaan in warme schaal scheppen, met zeezout bestrooien en een paar keer omschudden. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 l arachideolie
1 kg vastkokende aardappel
1 mespunt zeezout
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan