Zelf friet maken
bewaar
bewaar

Zelf friet maken

Zelf friet (of patat) maken? Dat is toch het allerlekkerst! Het geheim? Goed afspoelen voor het bakken. Daar worden ze knapperig van!

45 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm in een frituurpan (of friteuse) olie tot 150 ºC. Boen de aardappels schoon en snijd in de lengte in grove stukken, zodat grote, dikke frites ontstaan. Spoel de frites in ruim water enkele malen om zoveel mogelijk zetmeel kwijt te raken (daar worden ze lekker knapperig van). Goed droogdeppen.

Bekleed een vergiet met een dubbele laag keukenpapier. Frites in kleine porties 5-6 min. voorbakken, zodat ze gaar worden maar nog niet kleuren. Laat de frites goed uitlekken in het vergiet. Verhit de olie tot 175 ºC. Frituur de frites in kleine porties ca. 3 min tot ze goudbruin en krokant zijn. Frites met schuimspaan in warme schaal scheppen, met zeezout bestrooien en een paar keer omschudden. Direct serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelf friet maken

Zelf friet (of patat) maken? Dat is toch het allerlekkerst! Het geheim? Goed afspoelen voor het bakken. Daar worden ze knapperig van!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig